načina da iskoristite lokalni marketing na društvenim mrežama

Lokalni marketing na društvenim mrežama mijenja igru ​​za vlasnike poduzeća. Znate li zašto? Zato što povećava vidljivost vašeg poslovanja potencijalnim kupcima u vašem području i uspostavlja solidnu lokalnu prisutnost.Ali izgradnja dosljednog prisustva na lokalnim društvenim medijima može biti izazov, posebno kada postoji više timova uključenih u kreiranje sadržaja. Kada je Birdeye proveo anketu, pronašli smo neke zanimljive statistike društvenih medija:

preduzeća imaju interni tim za društvene mreže

kreiraju sadržaj na nivou lokacije. kreiraju sadržaj na Special Lead korporativnom nivou i dijeli ga sa svakom lokacijom kako bi ga prilagodili. Statistike društvenih medija koje vrijedi znati Činjenica da samo 27% preduzeća kreira sadržaj na nivou lokacije pokazuje da ovo je univerzalni izazov, ali posao koji ga prednjači dobija značajnu prednost na tržištu.

Ovaj blog je vaš vodič za izgradnju pobjedničke strategije za rast autoriteta na nivou lokacije za vaše poslovanje.
Šta je lokalni marketing na društvenim mrežama?
Lokalni marketing na društvenim mrežama je digitalna strategija koja koristi platforme društvenih medija za ciljanje potencijalnih kupaca u blizini za lokalne kompanije. Razlikuje se od opšteg marketinga na društvenim mrežama jer se fokusira na lokalnu zajednicu, čineći ga efikasnijim i efikasnijim.

Special Lead

Međutim promjena algoritama otežava lokalnim preduzećima

posebno onima s ograničenim budžetima, da postignu organski uab directory  rast na platformama kao što su Facebook, Instagram i Twitter.

Ova slika je za blog na lokalnim društvenim mrežama. Birdeye pomaže preduzećima da poboljšaju svoje korisničko iskustvo. Pročitajte blog za više o 12 načina da iskoristite lokalni marketing na društvenim mrežama. Na primjer, ako imate fizičku trgovinu u gradu, htjet ćete se plasirati lokalnim stanovnicima koji žive na maloj udaljenosti na mreži, promovirajući svoju fizičku trgovinu digitalnim kanalima.

Dok opće najbolje prakse društvenih medija imaju svoje mjesto

lokalne marketinške strategije društvenih medija se Un corazón dividido razlikuju. Prvi teži da dosegne širu publiku koja možda nije dio lokalne zajednice. To može rezultirati gubitkom resursa na oglase i pristup društvenim mrežama do nerealne ili nezainteresovane publike.

Jedini način da zaista iskoristite ove platforme su ciljane reklamne kampanje i učinkovita strategija lokalnog marketinga na društvenim medijima. Zašto lokalna poduzeća ulažu u marketing na društvenim mrežama? publike i podstiču prodaju. Društveni mediji nude isplativo oglašavanje, pomažu u izgradnji svijesti o brendu i omogućavaju direktan angažman sa zajednicom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *